Duurzaamheidslening

Met de duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Zo woont u energiezuiniger, comfortabeler en draagt u bij aan een beter milieu.

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom deze lening aan. Deze vorm van lenen is een lening waarmee u tegen zeer gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert.

Momenteel (04-09-2017) staat de rente voor 10 jaar vast tegen 1,60%. en voor 15 jaar vast ook 1,60%. Indien uw investering kleiner is dan € 7.500 geldt altijd het 10 jaar vaste tarief, daarboven met een maximum van € 25.000 geld het tarief voor 15 jaar vaste rente.

Niet iedere gemeente kent deze vorm (helaas). De met ons samenwerkende financieel adviseur zoekt dit voor u uit daar dit in de meeste gevallen de goedkoopste oplossing voor u is om tot de aanschaf van de zonnepanelen over te gaan.

Om de lening te verkrijgen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen, dit verschilt per gemeente. Ook dit zoekt de adviseur kosteloos voor u uit. Hierin worden een aantal stappen doorlopen:

  1. Aanvraag bij de gemeente o.b.v. geplande energie besparende maatregel, indien deze akkoord zijn ontvangt u het aanvraagformulier van uw gemeente.
  2. Financiële beoordeling door de instantie SVN.
  3. Bij een positief resultaat ontvangt u de offerte voor de lening. Hierin staan o.a. het bedrag dat u leent en de bijbehorende maandlasten t.b.v. de rente en de aflossing.
  4. Indien u akkoord bent komt het bedrag in een bouwkrediet.
  5. Vervolgens vind de installatie plaats en daarna wordt declaratie van de installateur van de zonnepanelen ingediend bij het bouwkrediet.

Indien uw gemeente de duurzaamheidslening niet aanbied dan is er nog een alternatief –> De Energiebespaarlening